gyereknapi poszt

Az a helyzet, hogy nekem van egy folyton élcelődő, gúnyolódó és vicceskedő fiam. Nem az a fajta, aki virágot szed és azt mondja; „Ezt neked szedtem.” és nem az a fajta, aki megjegyzi, hogy; Te vagy mami a legszebb a világon”. Sok más módon kifejezi, mennyire fontos vagyok neki, de szavakkal a legritkábban. Éppen ezért nagyon meglepődtem, amikor ebben az interjú helyzetben kilépett a megszokott keretei közül és egy kis idegenként válaszolgatott nekem, nem anya és fia voltunk, hanem újságíró és interjú alany. Még a hangja is megváltozott és menet közben többször majd’ megzabáltam.

Türk Milánnal Kárpáti Judit készített interjút.

Hogyan érzed magad attól, hogy egyre nagyobb és nagyobb leszel, hogy kinövöd a nadrágjaidat?

Kicsit idegesítő, hogy mindenki ezzel jön, de azért az sem lenne jó, ha senki nem beszélne hozzám. Mit szólnék a nadrághoz? Veszünk újat.

Mi volt a legjobb abban, hogy elsős voltál?

A legjobb az volt, hogy megtanultam olvasni.

Hogyan egyezteted össze az iskolát és a szabadidődet? Van elég időd arra, hogy azt csináld, amit szeretnél?

Amikor későn érünk haza, akkor nagyon rossz, hogy rögtön fürdés és aludni kell. Mondjuk hétfőn, szerdán meg pénteken és hétvégén is annyit játszhatok, amennyit csak akarok.

Mit szeretsz a legjobban csinálni, amikor hazaérsz?

Örülök annak, hogy végre itthon lehetek, hogy nem kell semmit csinálni, pihenhetek. Aztán jó még Ninjagozni, a Legóimmal játszani, focizni a kertben.

Le szoktam menni tollasozni Mamival, a Gábor addig fentről néz és integet nekünk. Felmegyünk a játszótérre, társasozunk, amihez csak kedvem van. Nagyon szeretem, hogy együtt vacsorázunk. Megbeszéljük kivel mi történt.

Aztán azt is szeretem itthon, hogy itt van a banya, aki mindent tönkretesz és lehet rajta röhögni a barátommal.(egy szörnyű nőre gondol, aki a lakóparkban lakik és utálja a gyerekeket, folyton piszkálja őket, a szerk., azaz Milán mamája) Meg az is jó, hogy szépek a bútorok. Nagyon szeretem az egész lakásunkat, a saját szobámat is. Ennél jobbat nem is tudnék elképzelni.

Milyen egy jó napod?

Reggel bemegyek az iskolába, sokszor megdicsérnek, sikerül a matekfelmérő, hazajövök, van időm játszani, lemegyünk tollasozni, jó a vacsora, de egyébként minden finom, amit a Mami csinál, és sok mese van este. Leginkább a prézlis zöldbabot szeretem vacsorára.

A rossz nap meg olyan, hogy reggel bemegyek, leszidnak, nem sikerül a matekfelmérő, rögtön ágyba kell mennem, meséből is csak egy pár oldal van és a vacsorát nem a Mami csinálja.

Akkor is rossz, amikor este jövök ki a WC-ből és beverem a fejem az ajtófélfába és a Mami azt szokta mondani, hogy feküdj már le, késő van, emiatt vered be a fejed.

Mi volt a legszuperebb élményed?

Az utóbbi napokban a Hóbagoly (Hóbagoly cég által szponzorált focikupa a suliban), és a nyaralások is mindig jók voltak eddig nagyon. Apáékkal (az édesapja külföldön él, nagyon ritkán találkoznak) Szentesen is nagyon jó volt tavaly nyáron. Eddig az egész élet nagyon jó volt.

Azért van, hogy haragszol a felnőttekre?

Amikor véletlenül csinálok valamit és azt állítják, hogy direkt csináltam. És amikor rám szólnak, hogy pakoljak össze, miközben én már pakolok.

Mi a helyzet a barátokkal?

Az óvodában sok olyan barátom volt, aki parancsolgatott, az iskolában nincsenek ilyenek. Csak egy gyerek van, aki menőzik, zselézi a haját és mindenkit piszkál, de ő nem az osztályomba jár. És van még egy, aki mindig megsértődik, sajnos. Szerencsés vagyok, mert nekem sok barátom van.